معرفی واحد مهندسی بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان آذرشهر
مسئول واحد: مهندس علیرضا افسری:
شماره تماس :04134238489
کارشناسان واحد:
مهندس زهرا محمودی مهندس علی تیمورلوئی
شماره تماس:04134238489 شماره تماس: 04134238489
کارشناسان بهداشت محیط مراکز بهداشتی درمانی:
نام مرکز |
کارشناس بهداشت محیط منطقه |
شماره تماس |
مرکز بهداشتی درمانی شماره یک شهری |
خانم مهندس ستاری |
34593588 |
مرکز بهداشتی درمانی شماره دو شهری |
آقای مهندس طمطرانی |
34593588 |
مرکز بهداشتی درمانی شماره سه شهری |
خانم مهندس عبدالمحمدی |
34593588 |
مرکز بهداشتی درمانی گوگان |
خانم مهندس اسماعیلی:جانشین موقت |
34520455 |
مرکز بهداشتی درمانی ممقان |
خانم مهندس رضازاده |
34320140 |
مرکز بهداشتی درمانی تیمورلو |
خانم مهندس اسماعیلی:روزهای زوج |
34531052 |
مرکز بهداشتی درمانی فیروزسالار |
خانم مهندس اسماعیلی:روزهای فرد |
34521714 |
مرکز بهداشتی درمانی روستایی آذرشهر |
خانم مهندس محمودی |
34237877 |
مرکز بهداشتی درمانی شیرامین |
خانم مهندس محمودی |
34237877 |
شرح وظایف واحد مهندسی بهداشت محیط :
الف )برنامه ریزی
تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشت
تدوین برنامه برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور
تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز بهداشت محیط (چهارم مهرماه سال
)
ب ) نظارت و پایش
- پایش فعالیت های مراکز بهداشتی درمانی
- پایش فعالیت های خانه های بهداشت
- نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری وروستائی
- نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب
- نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
- نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی وضدعفونی اماکن عمومی
- نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
ج ) هماهنگی
۱- هماهنگی درون بخش
- هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی وتهیه پوستر ، پمفلت وتراکت
- هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری ومبارزه با بیماریها درخصوص پیشگیری ومهار بیماریهای روده ای و اپیدمی
- هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه وتنظیم خانواده درخصوص برنامه های کنترل نمکهای ید دار و غنی سازی آرد
- هماهنگی با واحد بهداشت مدارس درخصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس
- هماهنگی با معاونت غذا و دارو در خصوص کنترل مواد غذائی ، آرایشی و بهداشتی
- هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام پاسخ
- هماهنگی با آزمایشگاه آب و فاضلاب درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام نتیجه
۲- هماهنگی برون بخش
- هماهنگی با مراجع قضائی درخصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی
- هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص تعطیل واحدهای متخلف وجلب متهمین
- هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری وروستائی
- هماهنگی با سازمان صنعت و معدن و تجارت و اتاق اصناف وعضویت درکمیسیون نظارت
- هماهنگی با شهرداریها و سازمانهای مرتبط
- هماهنگی با مجامع امور صنفی و اتحادیه های مربوط
- هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی
- هماهنگی با دفتر خدمات سلامت شهرستان و آموزشگاه اصناف و نظارت و پایش عملکرد واحدهای فوق
- هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شناو مراکز تفریحی ورزشی
- هماهنگی با فرمانداریها وبخشداریها
ه ) اقدامات اجرائی
۱
. اجراي طرح بسيج سلامت نوروزي وتابستانی
۲
. اجراي طرح تشديد كنترل مراكز تهيه وتوزيع مواد غذائي واماكن عمومي
۳
. اجراي طرح سالمسازي بوفه هاي مدارس
۴
. اجراي دستور العملهاي واصله از مرکز بهداشت استان
۵
. اجراي طرح حذف جوش شيرين ازنان توليدي نانوائي ها
۶
. اجراي حكم تعطيل واحدهاي متخلف
۷
. توقيف مواد غذائي فاسد و غيرمجاز
۸
. ارجاع پرونده واحد هاي صنفي متخلف به مراجع قضائي وتعزيرات حكومتي
۹
. اجراي برنامه هاي بهسازي محيط روستاها با اولويت ، دفع زباله وفاضلاب، توالتهاي روستائي ،سرويس بهداشتي وآبخوري مدارس
۱۰
. برپائي نمايشگاههاي بهداشت محيط و موادغذائي به مناسبت هاي مختلف (هفته دولت، هفته سلامت ، روز بهداشت محيط و...
۱۱
. رسيدگي به شكايات مردمي درزمينه بهداشت محيط ، مواد غذائي ، فاضلاب ،زباله و
... از طریق سامانه مردمی بهداشت محیط ۱۹۰
۱۲. تشديدبازديددرماه مبارک رمضان
۱۳. تشديدبازديددرايام محرم ازمساجدوتکيه ها
۱۴. تشديدبازديدازمساجددردهه غبارروبي مساجد
۱۵. برخوردقانوني با متخلفين اموربهداشتي براساس گزارش به محاکم قضایی
۱۶. همکاري باشهرداري ونيروي انتظامي دربرخوردبادستفروشان موادغذايي
۱۷
. کنترل بهسازي وبهداشت مراکزتهيه،توزيع وفروش موادغذايي،اماکن عمومي واماکن بين راهي؛
ج ) آموزش
- آموزش حین خدمت وبدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
- آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای اصناف
۳. آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
د) بازدید وکنترل
۱.بازديد از مراكز تهيه وتوزيع مواد غذائي واماكن عمومي و اماكن مسير راهها(رستورانها واغذيه فروشي ها و(..
۲. بازديد از مراكز بهداشتي درماني ، درمانگاهها وبيمارستانها
۳. بازديد از استخرها ي شنا و باشگاههاي ورزشي
۴. بازديد از پادگانها ، اردوگاهها ومراكز انتظامي
۵. بازديد از مدارس وموسسات آموزشي و پرورشي
۶. بازديد از كارخانه هاي توليد يخ
۷. بازديد از مراكز مشاوره ترك دخانيات
۸. بازديد از پايانه هاي مسافربري ، ترمينالها ، ايستگاههاي مترو وايستگاههاي راه آهن
۹. كنترل مواد غذائي ، آشاميدني از طريق نمونه برداري وارسال به آزمايشگاههاي غذا ودارو
۱۰. كنترل آب آشاميدني شبكه آبرساني شهري وروستائي از طريق كلر سنجي وانجامنمونه برداري از آب
۱۱. كنترل نمكهاي يد دار درمراكز تهيه وتوزيع و اماكن عمومي از طريق يد سنجي
۱۲. كنترل نانهاي سنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي نانوائي از نظر وجود جوش شيرين و میزان نمک
۱۳. كنترل آب استخرهاي شنا از نظر كدورت ، كلر باقيمانده و آلودگي ميكروبي
۱۴. كنترل موادغذائي مورد عرضه در بوفه هاي مدارس
۱۵. كنترل اقلام خوراكي ، آشاميدني وارداتي از نظر مجوزهاي لازم وتاريخ توليدوانقضاء
۱۶. بازديدازاستخرهاي شناوحمامهاي سونا؛
17. بازديدازآزمايشگاهها،مراكزبهداشتي درماني،مطبهاوبيمارستانهاازنظروضعيت بهداشت محيط؛ 18.بازديدازپاركها،ورزشگاهها،ترمينالهاوميادين ميوه وتره بار،پمپ بنزين وتشكيل پرونده بهداشتي واعلام به سازمانهاومسئولين ذيربط وپيگيري تاحصول نتيجه مطلوب؛
19. بررسي كنترل فاضلاب،زباله،هوا،منابع آلوده كننده آنهاومكاتبه باارگانهاي مربوطه؛
20. سنجش يددرنمكهاي خوراكي يدداربطورروزانه ونمونه برداري ازنمكهاي يدداروارسال به آزمايشگاه؛
21. مبارزه باحشرات وجوندگان ضمن بررسي كانونهاي آلوده وبرآوردميزان سم موردنيازباتوجه به ميزان آلودگي ونظارت برسمپاشي توأم
باآموزشهاي لازم وطعمه گذاري؛
22. مبارزه بامصرف دخانيات دراماكن عمومي ومراکزتهيه وتوزيع موادغذايي
۲3. بازديدازاماكن متبركه ومساجدطبق دستورالعملهای مربوطه؛
ز) ارزشیابی
ارزشيابي دوره اي واحد هاي محيطي مراكز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت وپزشکان مراکز بهداشتی درمانی و مراقبین سلامت
ح) جمع آوری وتجزیه وتحلیل آمار واطلاعات
۱آموزش و پیگیری تکمیل فرمهای آماری درمراکز بهداشتی درمانی وخانه های بهداشت
۲. جمع بندی فرمهای آماری ارسالی ازمراکز بهداشتی درمانی درمراکز بهداشت شهرستان
۳. ارسال بازخوراندآمار و فعالیت های انجام شده به مراکز بهداشت
۴. تجزیه وتحلیل آمار و ا طلاعات ارسالی از مراکز ومقایسه با حد انتظار و فعالیت دوره مشابه قبل
۵. بررسی و تجزیه و تحلیل فعالیتهای ثبت شده در سامانه سامح و ارسال پسخوراند به شهرستانها
عضويت دركميته ها ، شوراها و كارگروهها وگروههاي كارشناسي
۱. عضويت دركارگروه سلامت وامنيت غذايي
۲. عضويت دركارگروه بهداشت و درمان حوادث وسوانح غير مترقبه شهرستان
۳. عضويت در گروه هاي كارشناسي زير مجموعه كارگروه سلامت و امنيت غذايي شهرستان
۴. عضويت دركارگروه هاي آموزش وپرورش شهرستان
۵.. عضويت دركميته کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری
۶. عضويت دركارگروه مديريت پسماند
7. عضویت در کارگروه تخصصی آب و فاضلاب شهرستان